Testimonials

Wil je weten wat andere mensen over Zintrige zeggen? Hieronder vind je een selectie van de reacties van voormalig cursisten.

Je cursus heeft me meer gebracht dan ik durfde te wensen. Het heeft allerlei luikjes opengezet en waarvan ik heel benieuwd ben waar het toe zal leiden. Het was vooral fijn om te schrijven zonder kaders, zonder het meteen ergens onder te moeten hangen en gewoon maar te beginnen. Af en toe terug naar een structuur maar dat ook weer durven loslaten en verder schrijven. Samen delen en leren van elkaar.

Het waren hele fijne avonden. Je wist een veilige sfeer te creëren in de groep waardoor iedereen (of in ieder geval ik) steeds meer durfde te delen. Je ziet wat er nodig is, je luistert en je geeft feedback op een hele rustige en fijne manier. Ik heb heel veel zin om verder te schrijven. Ik wil meer!

Laura

Cursist schrijfcursus 'Starten met bloggen'

Tirza zorgt voor een open, veilige schrijfomgeving, waar ruimte is voor ieders inbreng.

De cursus is een mooie mix van verschillende invalshoeken, waardoor je als beginnend schrijver je horizon verbreedt.

Deze ‘schrijfproeverij’ is een mooie opstart voor elke beginnende schrijver.

Rob

Cursist schrijfcursus 'Creatief schrijven'

De schrijfcursus Creatief Schrijven bij Zintrige brengt je wat de titel al zegt. Tirza brengt je op een heel creatieve en inspirerende manier op de leukste schrijf-ideeën. ik heb genoten van zes gezellige schrijfavonden!

Gineke

Cursist schrijfcursus 'Creatief schrijven'

In 6 avonden hebben we in een groep kennisgemaakt met allerlei genres en onderdelen van het schrijven: fictie, dialogen, karakters, plot en gedichten, zelfs columns kwamen langs. Tirza geeft praktische opdrachten waardoor we in 2,5 uur heel veel konden doen. We wisselen uit, luisteren naar elkaars schrijfsels en leren van en met elkaar. Tirza geeft goede aanwijzingen en zet een prettige sfeer neer. Erg mooi om dit zo te doen, de avond vliegt voorbij en het was telkens weer erg inspirerend.

Jan Paul

Cursist schrijfcursus 'Creatief schrijven'

Hallo Tirza,
 
Nogmaals dank voor de fijne workshop Personages maken. Je wist ons in alle rust aan te moedigen in het schrijfproces. Vooral omdat het schrijven een eenzame bezigheid is, is het fijn om eens mensen om je heen te hebben die hetzelfde voelen. Die eeuwige schrijfdrang om met een verhaal een vertaalslag te maken naar de lezer. Door jouw verrassende oefeningen bleven we alert deze avond. Steeds kwamen we op nieuwe ideeën. En wat een plezier hebben we gehad! De spontane reacties uit de leuke groep was daar absoluut debet aan.
 
Merkbaar was dat iedereen zich op zijn gemak voelde in jouw gemoedelijke schrijfplaats. Jij kreeg gedurende de workshop onze schrijfmotor flink aan het draaien. En jouw enthousiasme werkte aanstekelijk. In ieder geval heb je mij flink geactiveerd. Ik sla geen dag meer over zonder aan mijn boek te werken.
 
Blij met je – dank je wel!
Irene

Cursist schrijfworkshop 'Personages maken'

Voor mijn 40e verjaardag deze workshop cadeau gekregen van/met mijn vriendinnen. Het was een super avond! Een prettige, ongedwongen sfeer en ruimte, leuke schrijfopdrachten met verrassend mooie resultaten. Dat is zeker te danken aan Tirza’s benadering en aanmoediging. Groeten, Mirjam

Mirjam

Cursist schrijfworkshop 'Personages maken'

Echt een aanrader voor iedereen die het spannend vindt om te beginnen met schrijven. Tirza creëert een warme en veilige omgeving waarin het niet eng is om je stukken te delen.

Jolien

Cursist schrijfworkshop 'Durf te schrijven'

Ik heb genoten van de workshop. Uitstekend georganiseerd, mooi opgebouwd, tot in de puntjes verzorgd, inspirerend. En fijn al die materialen om thuis mee te kunnen experimenteren. Chapeau! Je ziet me zeker nog eens terug.
Annelize

Cursist schrijfworkshop 'Personages maken'

Geen idee hoe ze het doet, maar Tirza kan werkelijk iedereen aanzetten tot schrijven. Ook als je jaren geen pen hebt aangeraakt en/of denkt dat je niks te melden hebt. Ik vond het fijn om tijdens de eerste bijeenkomst al na te denken over waar ik heen wil met mijn blog en welke content daar het best bij zou passen. Dat gaf me houvast tijdens het schrijven van de eerste blogposts. De bijeenkomsten zelf zijn voorbijgevlogen. We hebben hard gewerkt, veel met elkaar gedeeld en ook hard gelachen. Waar ik het meest van heb geleerd, is de feedback die ik van mijn medecursisten heb ontvangen. Het is heel nuttig om van verschillende mensen te horen hoe een tekst op hen overkomt en de concrete tips die ze hebben gegeven kan ik zó toepassen. De cursus ‘Starten met Bloggen’ was nog leuker dan ik van tevoren had gedacht en mocht er zoiets komen als een cursus ‘Blijven Bloggen’, dan sta ik vooraan in de rij om me weer in te schrijven!

Vika

Cursist schrijfcursus 'Starten met bloggen'

Altijd heb ik al willen schrijven. Maar het lukte me toch nooit om te starten. Deze cursus heeft me enorm geholpen bij het verlagen van de schrijfdrempel. Met de opgedane ervaring in de lessen lukt het nu om te gaan zitten en te starten met een verhaal, een column of iets anders.

Een verhaal laten lezen aan een ander is zo mogelijk een nog hogere drempel. Maar in het schrijfatelier hangt zo’n rustige en veilige sfeer, dat dit helemaal niet spannend meer is.

Karin

Cursist schrijfcursus 'Creatief schrijven'

Wat heerlijk: een avond de creativiteit laten stromen en de resultaten delen met gelijkgestemde zielen. Elk verhaal wordt tot leven gewekt door speelse en/of spannende schrijfopdrachten, en elk verhaal mag er zijn. Ik heb er enorm van genoten.

Désirée

Cursist schrijfworkshop 'Dierenkronieken'

Tirza zorgt in korte tijd voor een fijne sfeer, waarin iedereen zich prettig voelt en wat maakt dat je vol overgave de (schrijf) opdrachten uitvoert. Ook als je geen schrijfervaring hebt. Ik vond het een leuke avond met een afwisselend programma!

Marlinde

Cursist schrijfworkshop 'Personages maken'

De workshop ‘Personages maken’ vond ik erg leuk. Afwisselende opdrachten, goede tips en je begeleidde de workshop op een rustige en prettige manier. 
Annette

Cursist schrijfworkshop 'Personages maken'

Super leuke, inspirerende en interessante avond gehad! De sfeer in het groepje was fijn en de opdrachten waren erg uniek en gevarieerd. Het was heel fijn dat je compleet je eigen draai aan het schrijven kon geven, wat ook leuke resultaten opleverde onderling. Al met al een toffe ervaring waar ik zeker weer mee aan de slag kan!

Luna

Cursist schrijfworkshop 'Durf te schrijven'

In de cursus ‘Schrijf je blij’ leer je op een prettige manier stil te staan bij de mooie dingen in je leven. De momenten die je mag koesteren worden via verschillende opdrachten bewust gemaakt. De korte oefeningen zijn gemakkelijk te integreren in je dagelijkse leven.

Ilse

Cursist schrijfcursus 'Schrijf je blij'

In een ontspannen sfeer ervaren dat de diversiteit aan opdrachten (ook) een schat aan informatie over jezelf oplevert – nooit van tevoren kunnen bedenken! 

Tineke

Cursist schrijfworkshop 'Durf te schrijven'

Het was een waardevolle avond. Leuk om te zien met hoeveel plezier je onze schrijfavonturen stimuleert en ondersteunt. Dank je wel daarvoor!

Djoelan

Cursist schrijfworkshop 'Personages maken'

Deze schrijfcursus is een ontzettend leuke, sfeervolle “schrijfproeverij” waar je in korte tijd veel van leert. In deze cursus ontdek je: iedereen is creatief!

Kitty

Cursist schrijfworkshop 'Creatief schrijven'

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!