Schrijfcursus: Creatief schrijven in Utrecht

Ben jij benieuwd of creatief schrijven iets voor je is? Wil jij creatief schrijven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is de cursus ‘Creatief Schrijven’ iets voor jou.
 
Ruim een miljoen Nederlanders schrijven. Dat is bijna 7% van onze hele bevolking. Schrijven is natuurlijk een breed begrip. Zo heb je mensen die dagboeken schrijven, gedichten of songteksten. Mensen die columns schrijven, of blogs. Mensen die verhalen schrijven. Het is niet zo vreemd dat zoveel mensen schrijven. Het is een prettige bezigheid; je kunt je creativiteit er in kwijt, je hebt er weinig voor nodig en in feite kan iedereen het. Maar wat ga je dan precies schrijven? Waar begin je? De cursus ‘Creatief Schrijven’ is een ideaal startpunt om dit te ontdekken.
 

Wat kun je verwachten?

De cursus ‘Creatief Schrijven’ richt zich op creatief schrijven in de breedste zin van het woord. Diverse facetten van het schrijven komen aan bod, waaronder het schrijven van verhalen (proza), met daarbij het opzetten van personages en dialogen, het schrijven van gedichten (poëzie) en het schrijven van non-fictie. Zo kun je verschillende schrijfvormen uitproberen en ontdekken wat je leuk vindt en wat je goed ligt. Juist door de diverse onderdelen van het schrijven te behandelen, merk je hoe je met taal kunt spelen en hoe je fantasie en je herinneringen een belangrijke bron zijn tijdens het schrijfproces. De cursus vormt een kennismaking met schrijven, waarna je op eigen kracht verder kunt of je verder kunt specialiseren binnen een van de specifieke onderdelen.
 

Voor wie is de schrijfcursus ‘Creatief schrijven’?

De cursus ‘Creatief Schrijven’ is zowel voor mensen die nog nooit hebben geschreven maar dit graag willen proberen, als voor mensen die al wel schrijven, maar eens verschillende dingen willen proberen. 

Details

De schrijfcursus ‘Creatief schrijven’ vindt plaats op zes woensdagavonden.
Wanneer: 6 donderdagavonden, namelijk op 3, 10, 17, 24, 31 oktober en 7 november 2019
Tijd: 19:00 tot 21:30 uur
Waar: Schrijfatelier Zintrige op de Ravellaan 96 in Utrecht
Kosten: Normaal €210, inclusief koffie, thee en lekkers

Kun jij niet op deze data maar heb je wel interesse in deze schrijfcursus? Laat dan vrijblijvend je gegevens achter via dit formulier.

Locatie

De cursus vindt plaats in mijn schrijfatelier aan de Ravellaan 96 in Utrecht. Deze locatie is goed te bereiken met de fiets of met het openbaar vervoer. Verder is er gratis parkeergelegenheid op de parkeerplaats van stadsrestaurant Kantien en in een gedeelte van de wijk.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de schrijfcursus ‘Creatief schrijven’. Hiermee ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Komende schrijfevents

12 april 2019 
Schrijfcafé *ochtendeditie

16 april 2019 
Schrijfcafé *avondeditie*

25 april 2019
Schrijfworkshop 'Dierenkronieken'

3 mei 2019 
Schrijfwandeling 'Utrecht tijdens WO II'

4 mei 2019 
Schrijfworkshop 'Durf te schrijven'

Bekijk de volledige agenda

Zintrige nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand alle nieuwe schrijfevenementen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!