Schrijfworkshops en schrijfcursussen in Utrecht

Wil jij je schrijfvaardigheid verbeteren? Kom dan naar een van de schrijfworkshops of schrijfcursussen van Zintrige.

Het idee dat je talent moet bezitten om goed te kunnen schrijven is niet terecht. Iedereen kan schrijven en hoe meer je schrijft hoe beter je teksten of verhalen worden. Of je nou zakelijke teksten schrijft, columns, korte verhalen of romans, schrijven gaat over spelen met woorden en hoe je die inzet om jouw boodschap over te brengen. Soms kunnen kleine aanpassingen al een enorme invloed hebben op je tekst, waardoor ze meer impact krijgen op de lezer. Een ideale manier om je teksten te verbeteren is het volgen van schrijfworkshops.

Misschien vind je het fijn om een keer iets heel anders te schrijven dan je normaal gewend bent, of heb je de behoefte om jezelf op een specifiek vlak te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van geloofwaardige personages, hoe je dialogen schrijft of hoe je het juiste vertelperspectief kiest voor het verhaal dat jij wilt vertellen. Al die aspecten dragen bij aan een goed verhaal. Zintrige helpt je graag bij het verbeteren van jouw schrijftechnieken door het aanbieden van diverse schrijfworkshops.

 

Aanbod schrijfworkshops en schrijfcursussen

Komende schrijfevents

9 juli 2019 
Schrijfcafé *avondeditie*

12 juli 2019 
Schrijfcafé *ochtendeditie*

9 augustus 2019 
Schrijfcafé *ochtendeditie*

17 augustus 2019 
Workshop 'Spelen met Woord & Beeld'

20 augustus 2019 
Schrijfcafé *avondeditie*

5 september 2019 
Schrijfworkshop 'Durf te schrijven'

12 september 2019 
Schrijfcursus 'Schrijf je blij'

Bekijk de volledige agenda

Schrijfcursus: Creatief schrijven

Ben jij benieuwd of creatief schrijven iets voor je is? Dan is de cursus ‘Creatief Schrijven’ iets voor jou. De cursus richt zich op creatief schrijven in de breedste zin van het woord. Diverse facetten van het schrijven komen aan bod. Door middel van een breed scala aan schrijfopdrachten en onderwerpen ontdek jij wat jou het beste ligt. 

Schrijfworkshop: Durf te schrijven

Beginnen met schrijven kan lastig zijn. Wat houdt je tegen? In deze workshop leer je je innerlijke criticus de mond te snoeren. Stop met het staren naar een leeg scherm of leeg papier en doorbreek je blokkades.

Schrijfworkshop: Dierenkronieken

Dieren spelen in heel wat verhalen een belangrijke rol. En niet alleen in verhalen. Ook in onze persoonlijke levens zijn dieren onmisbaar. Schrijf je eigen dierenverhalen in deze beregezellige schrijfworkshop.

Schrijfworkshop: Nostalgie

Schrijven met kroontjespen en typemachines. Ervaar het ouderwetse schrijven tijdens de workshop ‘Nostalgie’, waar we niet alleen qua schrijfgerei, maar ook qua schrijfopdrachten terug in de tijd gaan.

Schrijfworkshop: Personages maken

Personages zijn essentieel in verhalen. Maar hoe creëer je een goed personage? In deze workshop leer je hoe je ervoor zorgt dat je personages geloofwaardig overkomen, zodat je lezer zich met hem of haar kan identificeren.

Schrijfcursus: Schrijf je blij

Schrijven kan helend en ondersteunend werken. Er zijn diverse schrijfopdrachten die je kunnen helpen op een andere manier naar het leven te kijken. In de driedaagse praktische schrijfcursus ‘Schrijf je blij’, onderzoeken we hoe schrijven jou kan helpen om lekkerder in je vel te komen.

Zintrige nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand alle nieuwe schrijfevenementen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!