Schrijfwandeling: Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog

Eigenlijk komt alles pas echt tot leven wanneer je meer weet over het ontstaan of de geschiedenis ervan.

Tijdens de schrijfwandeling Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog wandelen we in stilte door een historisch stukje Utrecht. De Maliebaan vormde volgens journalist en auteur Ad van Liempt de spannendste straat van Nederland tijdens de bezetting. Tijdens de wandeling krijg je informatie over de rol van deze statige straat, die je mogelijk kunt gebruiken in je verhaal. Ik ben geen historica, maar geef je tijdens de wandeling handvatten om je te inspireren en de juiste setting te schetsen. Na de wandeling schrijf je ongeveer een uur aan een verhaal waarin Utrecht en de Tweede Wereldoorlog een rol spelen. Dat zijn de ingrediënten die het uitgangspunt vormen, verder ben jij volledig vrij om je eigen verhaal te zoeken en te schrijven. Zonder grenzen of beperkingen.

Wat is een schrijfwandeling?

De schrijfwandelingen zijn een manier om je inspiratie aan te wakkeren. Hoewel inspiratie zich niet laat sturen, zijn er wel manieren om creativiteit te laten stromen. Wandelen, natuur, afleiding en een andere omgeving kunnen daaraan bijdragen. Tijdens de schrijfwandeling gaan we in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers naar buiten. We gaan de stad of de natuur in om ons tijdens een wandeling te laten inspireren. Aan de hand van een thema of een schrijfopdracht werk je na de wandeling zelfstandig aan een eigen verhaal.

Voor wie?

Deze schrijfwandeling is voor iedereen die het leuk vindt om te schrijven en in staat is ongeveer drie à  vier kilometer te wandelen. Het niveau van schrijven is niet belangrijk, iedereen kan meedoen. Elke editie schrijven we aan de hand van een thema of schrijfopdracht aan één verhaal.

Details

Wanneer – De schrijfwandeling vindt plaats op vrijdagochtend 3 mei 2019 van 10:00 tot ongeveer 13:00 uur.

Waar – We verzamelen in de omgeving van de Maliebaan in Utrecht.

Afstand – Tijdens de wandeling zullen we in totaal zo’n 3 à 4 kilometer afleggen.

Kosten – €20, inclusief iets te drinken, wat lekkers en een consumptie op een bijzondere locatie.

Aanmelden

Wil je mee met deze schrijfwandeling? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Hiermee ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Vragen

Heb je vragen over de Schrijfwandeling Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog, neem dan vrijblijvend contact op door een mail te sturen naar tirza@zintrige.nl.

Zintrige nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand alle nieuwe schrijfevenementen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!