Schrijfwandelingen in Utrecht

Zoek jij inspiratie?

Je kent het vast wel: je nestelt je in de bank met je schrijfboekje, of misschien schuif je achter je laptop om eindelijk eens lekker te schrijven. Je hebt tijd, je hebt zin, maar zodra je wilt beginnen met schrijven sla je dicht. Inspiratie is ver te zoeken. Voor je het weet is de moed in je schoenen gezonken en staar je naar het stof dat zich om je heen verzamelt.

Hoewel inspiratie zich niet laat sturen, zijn er wel manieren om creativiteit te laten stromen. Wandelen, ontspanning, rust, stilte, natuur, beweging, afleiding en een andere omgeving kunnen daar allemaal aan bijdragen. Daarom organiseert Zintrige regelmatig Schrijfwandelingen.

Wat is een schrijfwandeling?

Tijdens de schrijfwandelingen gaan we in een kleine groep naar buiten. We trekken de stad of de natuur in, om ons tijdens een wandeling te laten inspireren. Aan de hand van een thema of een schrijfopdracht ga je vervolgens zelfstandig aan de slag. Ideaal om lekker te schrijven aan een nieuw verhaal, of fijn als afwisseling op de verhalen en schrijfopdrachten waar je in je eigen tijd aan werkt.

Als het weer mee zit schrijven we na of tijdens de wandeling buiten. Als dit niet kan verplaatsen we naar een binnen.

Schrijfwandelingen staan voor:

✔ Inspiratie door de combinatie van wandelen in de buitenlucht en schrijven
✔ Schrijven aan één specifiek verhaal n.a.v. een thema of opdracht
✔ Schrijven in wisselende omgevingen
✔ Schrijven in kleine groepen tussen de 2 en 10 personen

Voor wie?

De schrijfwandelingen zijn voor iedereen die het leuk vindt om te schrijven en in staat is ongeveer drie à vier kilometer te wandelen. Het niveau van schrijven is niet belangrijk, iedereen kan meedoen. Elke editie schrijven we aan de hand van een thema of schrijfopdracht aan één verhaal.

 

Het was nog vroeg in de morgen in Oud Amelisweerd. Windstil. De zon maakte ons al warm. We gingen samen wandelen, een verhaal bedenken om dat later op te schrijven en te delen. Tirza was een supergastvrouw en inspirator. Een superleuke ervaring die ik graag nog eens meemaak!
Sya Kleijer

Deelneemster Schrijfwandeling

Nog bedankt voor de superleuke wandeling afgelopen woensdag. Ik was verrast dat er toch nog zo’n inspiratie bij me uitkwam voor een verhaal, ondanks dat ik niet veel schrijf. Het was echt een goede opdracht voor een beetje houvast en je er tegelijk veel kanten mee op kunt. Tot ziens op een volgende schrijfwandeling!

Marlies

Deelneemster Schrijfwandeling

Komende schrijfwandelingen

23 juni 2019 - Wandelen en schrijven in Amelisweerd, Utrecht

Schrijfwandeling van 10:00 – 13:00 uur
Afstand: ongeveer 3 kilometer
Kosten bedragen €20 inclusief iets te drinken en wat lekkers

We wandelen samen ongeveer 3 kilometer door de mooie natuur van Amelisweerd. Je ontvangt een schrijfopdracht waarover je tijdens de wandeling al kunt nadenken. Na de wandeling gaan we ergens zitten en krijg je ongeveer een uur de tijd om te schrijven aan je verhaal.

De locatie is zowel per fiets als met het openbaar vervoer goed bereikbaar (bushalte Oud Amelisweerd). Ook is er gratis parkeergelegenheid.

 

Meer schrijfwandelingen

De komende periode worden er meer schrijfwandelingen ingepland. Sommige worden ruim van te voren ingepland, maar wanneer het mooi weer wordt probeer ik extra edities toe te voegen. Mooie zomerdagen zijn nou eenmaal hele fijne momenten om te schrijven! Wil je op de hoogte blijven van de komende schrijfwandelingen en andere schrijfevenementen van Zintrige? Schrijf je dan hiernaast in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan één, maximaal twee keer per maand de nieuwsbrief. Uiteraard kun je je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

Zintrige nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand alle nieuwe schrijfevenementen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!