Schrijfcursus Starten met bloggen

Wil jij al zo lang starten met bloggen dat er een dikke laag stof op je plannen ligt? Tijd om je idee tot leven te wekken en eindelijk te beginnen met je eigen blog! 

Beginnen met bloggen gaat niet alleen om het schrijven van de blogs. Het gaat om het uitwerken van je idee zodat je weet wat je wilt gaan doen, het gaat om durven en het gaat om volhouden, zodat je niet alleen vol enthousiasme start, maar ook met plezier blijft bloggen. Er zijn zoveel mensen die bloggen. Grote kans dat er al tal van blogs zijn over het onderwerp waar jij over wilt bloggen. Maakt dat jouw blog overbodig? Zeker niet! Blogs zijn namelijk ontzettend persoonlijk en precies in die persoonlijkheid ligt jouw kracht om anders te zijn dan de blogs die er al zijn. Deze cursus geeft jou handvatten om te zorgen dat jouw blog anders is, met artikelen die niemand anders had kunnen schrijven dan jij.

Deze cursus brengt jou in beweging om belangrijke stappen te zetten en te starten met bloggen. Je maakt een plan waarin je bepaalt wat je wil gaan doen, waarom en voor wie om vervolgens te kijken hoe je dit gaat realiseren. Aan het einde van de cursus heb je een solide basis klaar liggen en heb je zelfs al – door middel van huiswerkopdrachten – je eerste blogs geschreven. Gezamenlijk kijken we naar je teksten om te controleren of die passen binnen het blogidee dat jij voor ogen hebt. Zo krijg je een steeds beter beeld over de richting die jij wil nemen met je blog en krijg je belangrijke handvatten aangereikt om na afloop van de cursus op eigen kracht verder te kunnen.

Voor wie is de cursus Starten met bloggen?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen beginnen met bloggen of net gestart zijn maar nog zoekende zijn. Het is belangrijk dat je al een idee hebt waarover je wilt bloggen, zodat je tijdens de cursus je idee verder kunt uitwerken. Het maakt hierin niet uit of je over je eigen leven, je passie, je eigen bedrijf of voor je werkgever wil bloggen.

Details

Deze cursus duurt zes weken en start op woensdagavond 4 november 2020.

Wanneer: zes woensdagavonden, namelijk op 4, 11, 18 en 25 november en op 2 en 9 december 2020

Tijd: 19:00 – 21:30 uur

Waar: Schrijfatelier Zintrige op de Ravellaan 96 in Utrecht

Kosten: Vroegboekkorting: Als je je aanmeldt vóór 14 oktober 2020 betaal je €210. Daarna betaal je €240. Dit is inclusief koffie, thee en lekkers.

Let op: Deze editie van de schrijfcursus Starten met Bloggen kan waarschijnlijk niet doorgaan. Heb jij wel interesse? Laat dan je gegevens achter via dit formulier. Dan hou ik je vrijblijvend op de hoogte over deze editie of wanneer er een nieuwe reeks wordt ingepland.

Locatie

De cursus vindt plaats in mijn schrijfatelier aan de Ravellaan 96 in Utrecht. Deze locatie is goed te bereiken met de fiets of met het openbaar vervoer. Verder is er gratis parkeergelegenheid op de parkeerplaats van stadsrestaurant Kantien en in een gedeelte van de wijk.

Hou me op de hoogte 

De bovengenoemde editie van de schrijfcursus Starten met Bloggen kan waarschijnlijk niet doorgaan. Heb jij wel interesse? Laat dan je gegevens achter via dit formulier. Dan hou ik je vrijblijvend op de hoogte over deze editie of wanneer er een nieuwe reeks wordt ingepland.

Recensies

Je cursus heeft me meer gebracht dan ik durfde te wensen. Het heeft allerlei luikjes opengezet en waarvan ik heel benieuwd ben waar het toe zal leiden. Het was vooral fijn om te schrijven zonder kaders, zonder het meteen ergens onder te moeten hangen en gewoon maar te beginnen. Af en toe terug naar een structuur maar dat ook weer durven loslaten en verder schrijven. Samen delen en leren van elkaar.

Het waren hele fijne avonden. Je wist een veilige sfeer te creëren in de groep waardoor iedereen (of in ieder geval ik) steeds meer durfde te delen. Je ziet wat er nodig is, je luistert en je geeft feedback op een hele rustige en fijne manier. Ik heb heel veel zin om verder te schrijven. Ik wil meer!

Laura

Cursist

Geen idee hoe ze het doet, maar Tirza kan werkelijk iedereen aanzetten tot schrijven. Ook als je jaren geen pen hebt aangeraakt en/of denkt dat je niks te melden hebt. Ik vond het fijn om tijdens de eerste bijeenkomst al na te denken over waar ik heen wil met mijn blog en welke content daar het best bij zou passen. Dat gaf me houvast tijdens het schrijven van de eerste blogposts. De bijeenkomsten zelf zijn voorbijgevlogen. We hebben hard gewerkt, veel met elkaar gedeeld en ook hard gelachen. Waar ik het meest van heb geleerd, is de feedback die ik van mijn medecursisten heb ontvangen. Het is heel nuttig om van verschillende mensen te horen hoe een tekst op hen overkomt en de concrete tips die ze hebben gegeven kan ik zó toepassen. De cursus ‘Starten met Bloggen’ was nog leuker dan ik van tevoren had gedacht, en mocht er zoiets komen als een cursus ‘Blijven Bloggen’, dan sta ik vooraan in de rij om me weer in te schrijven!
Vika

Cursist Starten met Bloggen

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!