Schrijfworkshop Utrecht Personages creëren

Schrijfworkshop Personages Maken

Deze workshop wordt voorlopig niet meer ingepland. Heb je wel interesse? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar tirza@zintrige.nl en ik laat het je weten wanneer deze workshop opnieuw plaatsvindt. 

Of het nou fictie of non-fictie betreft, personages vormen een van de belangrijkste elementen in een verhaal. Samen met onder andere de schrijfstijl van de auteur, het perspectief waarin het verhaal verteld wordt en het plot vormen ze een totaalplaatje.

Het is een kunst om een personage goed neer te zetten. Zelfs als je iemand goed kent, is het moeilijk om zijn of haar karakter te omschrijven of om te voorspellen wat iemand in een bepaalde situatie zal doen. Er is altijd een deel wat je niet ziet, omdat het in het hoofd van iemand afspeelt. Dat maakt mensen niet alleen ontzettend complex, maar ook juist zo interessant. En hier kunnen we mee spelen in verhalen.

Door als auteur een personage te leren kennen, krijgt je verhaal meer diepte, waardoor mensen zich met je personage of verhaal kunnen identificeren en dat het ze raakt. Bovendien kan het goed uitwerken van een personage er voor zorgen dat je verhaallijn zich makkelijker ontvouwt, omdat het karakter van het personage het verhaal beïnvloed. 

Maar hoe creëer je nou een goed personage? In deze workshop onderzoeken we het belang van personages en hoe je ervoor zorgt dat je personages geloofwaardig overkomen zodat je lezer zich met hem of haar kan identificeren.

Details

Wanneer: Deze workshop wordt voorlopig niet meer ingepland. Heb je wel interesse? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar tirza@zintrige.nl en ik laat het je weten wanneer deze workshop opnieuw plaatsvindt. 

Tijd: 19:00 tot 22:00 uur

Waar: Schrijfatelier Zintrige op de Ravellaan 96 in Utrecht

Kosten: €40, inclusief koffie, thee en wat lekkers

Kun jij niet op deze datum maar heb je wel interesse in deze workshop? Stuur me dan vrijblijvend een mail op tirza@zintrige.nl.

Locatie

De workshop vindt plaats in mijn schrijfatelier aan de Ravellaan 96 in Utrecht. Deze locatie is goed te bereiken met de fiets of met het openbaar vervoer. Verder is er gratis parkeergelegenheid op de parkeerplaats van stadsrestaurant Kantien en in een gedeelte van de wijk.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Door je aan te melden, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Na inschrijving ontvang je zo spoedig mogelijk een bevestiging en aanvullende informatie.

 

  ‘Ik heb genoten van de workshop. Uitstekend georganiseerd, mooi opgebouwd, tot in de puntjes verzorgd, inspirerend. En fijn al die materialen om thuis mee te kunnen experimenteren. Chapeau! Je ziet me zeker nog eens terug.’
  Annelize

  Deelnemer schrijfworkshop

  ‘Tirza is top! Van eerdere cursussen en workshops bij veel ervarener schrijvers heb ik ook genoten maar deze jonge vrouw haar moed doet mij (50-er) goed. Terwijl leeftijdsgenoten opgaan in de digitale wereld gooit Tirza het ambachtelijke roer om en helpt ons elkaar echt te inspireren.’

  Toon

  Deelnemer schrijfworkshop

  ‘De workshop ‘Personages maken’ was een prettige ervaring. In een huiskamer-achtige omgeving voelde ik me tegelijk vertrouwd en veilig om met anderen iets nieuws te schrijven. De schrijfopdrachten gaven mij inspiratie om op nieuwe manieren, personages uit te beelden. Bedankt Tirza.’

  Jan Gangelen

  Deelnemer schrijfworkshop

  ‘Voor mijn 40e verjaardag deze workshop cadeau gekregen van/met mijn vriendinnen. Het was een super avond! Een prettige, ongedwongen sfeer en ruimte, leuke schrijfopdrachten met verrassend mooie resultaten. Dat is zeker te danken aan Tirza’s benadering en aanmoediging.’

  Mirjam

  Deelnemer schrijfworkshop

  Ontvang de nieuwsbrief

  Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

  Dank je wel voor je aanmelding!

  Blijf op de hoogte

  Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

  Dank je wel voor je aanmelding!