Schrijfcursus: Expeditie Schrijfkompas

Heb jij enig idee hoe jouw creatieve proces werkt en hoe je die zo optimaal mogelijk kunt benutten? Weet jij waar jouw sterke punten liggen wat betreft het schrijven en verzinnen van verhalen?

Ik nodig je uit voor een creatieve ontdekkingstocht om uit te vinden wat voor jou wel en niet werkt tijdens het schrijven.

De schrijfcursus

Het bijzondere aan creativiteit is dat het bij iedereen anders werkt. De ene persoon is heel visueel ingesteld en denkt in beelden. De ander denkt juist veel meer vanuit tekst. De een schrijft puur wat er in hem of haar opkomt, de ander denkt eerst alles uit voordat er ook maar een woord wordt geschreven.

Het mooie is, dat er geen goede of verkeerde manier is tijdens jouw schrijfproces. Het gaat erom dat je schrijft, of dat nou linksom, rechtsom, binnenstebuiten of ondersteboven is. Creativiteit komt zoals het komt. Je kunt proberen het te sturen, maar het heeft haar eigen wil. Helaas brengt creativiteit vaak ook onzekerheden met zich mee en zijn we geneigd om onszelf met anderen te vergelijken. We kijken naar hun werkwijze en hun eindresultaat en vertellen onszelf dat ons eigen werk niet veel voorstelt. Hiermee beperken we ons in onze vrijheid om creatief te (durven) zijn. Zonde, want iedereen heeft een eigen unieke manier van werken. Onze hersenen en de manier waarop onze creativiteit geprikkeld wordt verschilt namelijk per mens en dat is juist wat het creatieve proces zo magisch maakt.

Vanuit dat idee heb ik deze cursus ontwikkeld. Met als doel om te ontdekken wat er tijdens het schrijven voor jou het beste werkt, om zo jouw unieke schrijfproces te leren kennen zodat je jouw unieke methodiek kunt inzetten om je schrijfproces en je verhalen te verbeteren.

Wat gaan we doen?

Deze cursus is vooral een ontdekkingstocht naar hoe jouw creatieve proces werkt. Je krijgt diverse schrijfopdrachten die jij op je eigen manier uitwerkt. We gaan veel schrijven en bespreken met elkaar hoe je te werk gaat en hoe de verhalen bij iedereen ontstaan. Zo hoor je ook hoe andere schrijvers werken, waardoor je misschien nieuwe methodes leert.

  • Je leert diverse manieren waar je inspiratie vandaan kunt halen
  • Je gaat experimenteren met diverse manieren van creëren
  • Je krijgt inzicht in het creatieve proces van jezelf en dat van anderen
  • Je leert naar je eigen werk en schrijfproces te kijken om te ontdekken wat goed voor jou werkt
  • Je wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen, wie weet heb je nog onontdekte kanten die schreeuwen om tot leven gewekt te worden

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen die graag schrijft en wil onderzoeken wat goed werkt tijdens jouw persoonlijke creatieve proces. Deze cursus richt zich dus niet op het inhoudelijke en technische aspect van het schrijven, maar juist op het creatieve proces dat nodig is om verhalen te bedenken en te schrijven.

Details

Deze schrijfcursus vindt plaats op vier dagen verdeeld over vier weken. 

Wanneer: 8, 15, 22 en 29 mei 2019

Tijd: 19:00 tot 21:30 uur (exclusief eventuele uitloop)

Waar: Schrijfatelier Zintrige op de Ravellaan 96 in Utrecht

Kosten: €150, inclusief koffie, thee en wat lekkers

Kun jij niet op deze data maar heb je wel interesse in deze schrijfcursus? Laat dan vrijblijvend je gegevens achter via dit formulier en ik hou je op de hoogte wanneer de schrijfcursus opnieuw wordt ingepland.

Locatie

De cursus vindt plaats in mijn schrijfatelier aan de Ravellaan 96 in Utrecht. Deze locatie is goed te bereiken met de fiets of met het openbaar vervoer. Verder is er gratis parkeergelegenheid op de parkeerplaats van stadsrestaurant Kantien en in een gedeelte van de wijk.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de schrijfcursus ‘Expeditie schrijfkompas’. Hiermee ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Zintrige nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand alle nieuwe schrijfevenementen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!