Schrijfcursus: Creatief schrijven in Utrecht

Ben jij benieuwd of creatief schrijven iets voor je is? Wil jij creatief schrijven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is de cursus ‘Creatief Schrijven’ iets voor jou.
 
Ruim een miljoen Nederlanders schrijven. Dat is bijna 7% van onze hele bevolking. Schrijven is natuurlijk een breed begrip. Zo heb je mensen die dagboeken schrijven, gedichten of songteksten. Mensen die columns schrijven, of blogs. Mensen die verhalen schrijven. Het is niet zo vreemd dat zoveel mensen schrijven. Het is een prettige bezigheid; je kunt je creativiteit er in kwijt, je hebt er weinig voor nodig en in feite kan iedereen het. Maar wat ga je dan precies schrijven? Waar begin je? De cursus ‘Creatief Schrijven’ is een ideaal startpunt om dit te ontdekken.
 

Wat kun je verwachten?

De cursus ‘Creatief Schrijven’ richt zich op creatief schrijven in de breedste zin van het woord. Diverse facetten van het schrijven komen aan bod, waaronder het schrijven van verhalen (proza), met daarbij het opzetten van personages en dialogen, het schrijven van gedichten (poëzie) en het schrijven van non-fictie. Zo kun je verschillende schrijfvormen uitproberen en ontdekken wat je leuk vindt en wat je goed ligt. Juist door de diverse onderdelen van het schrijven te behandelen, merk je hoe je met taal kunt spelen en hoe je fantasie en je herinneringen een belangrijke bron zijn tijdens het schrijfproces. De cursus vormt een kennismaking met schrijven, waarna je op eigen kracht verder kunt of je verder kunt specialiseren binnen een van de specifieke onderdelen.
 

Voor wie is de schrijfcursus ‘Creatief schrijven’?

De cursus ‘Creatief Schrijven’ is zowel voor mensen die nog nooit hebben geschreven maar dit graag willen proberen, als voor mensen die al wel schrijven, maar eens verschillende dingen willen proberen. 

In 6 avonden hebben we in een groep kennisgemaakt met allerlei genres en onderdelen van het schrijven. Tirza geeft praktische opdrachten waardoor we in 2,5 uur heel veel konden doen. We wisselen uit, luisteren naar elkaars schrijfsels en leren van en met elkaar. Tirza geeft goede aanwijzingen en zet een prettige sfeer neer. Erg mooi om dit zo te doen, de avond vliegt voorbij en het was telkens weer erg inspirerend.

Jan Paul

Details

De eerstvolgende editie van de schrijfcursus Creatief Schrijven zit vol. Wil jij wel graag mee doen? Laat dan je gegevens achter via dit formulier. Dan zet ik je op de reservelijst. Mocht er een plek vrijkomen neem ik contact met je op en anders hou ik je volledig vrijblijvend op de hoogte wanneer er een nieuwe reeks wordt ingepland. 

Wanneer: De schrijfcursus Creatief Schrijven vindt plaats op 6 woensdagavonden, namelijk op 1, 8, 15, 22 en 29 november en 6 december 2023. Let op: deze editie is UITVERKOCHT.


Tijd
: 19:00 tot ongeveer 21:30 uur


Waar
: Schrijfatelier Zintrige op de Ravellaan 96 in Utrecht


Kosten
: *Vroegboekkorting* Boek je vóór 8 september 2023 dan betaal je €210. Daarna betaal je €240, dit is inclusief materialen, koffie, thee en lekkers.

Kun jij niet op deze data maar heb je wel interesse in deze schrijfcursus? Laat dan vrijblijvend je gegevens achter via dit formulier.

De schrijfcursus Creatief Schrijven bij Zintrige brengt je wat de titel al zegt. Tirza brengt je op een heel creatieve en inspirerende manier op de leukste schrijfideeën. ik heb genoten van zes gezellige schrijfavonden!

Gineke

Locatie

De cursus vindt plaats in mijn schrijfatelier aan de Ravellaan 96 in Utrecht. Deze locatie is goed te bereiken met de fiets of met het openbaar vervoer. Verder is er gratis parkeergelegenheid op de parkeerplaats van stadsrestaurant Kantien en in een gedeelte van de wijk.

Aanmelden

De eerstvolgende editie van de schrijfcursus Creatief Schrijven zit vol. Wil jij wel graag mee doen? Laat dan je gegevens achter via dit formulier. Dan zet ik je op de reservelijst. Mocht er een plek vrijkomen neem ik contact met je op en anders hou ik je volledig vrijblijvend op de hoogte wanneer er een nieuwe reeks wordt ingepland.

Komende schrijfactiviteiten

» Bekijk de volledige agenda

Reacties van cursisten

Altijd heb ik al willen schrijven. Maar het lukte me toch nooit om te starten. Deze cursus heeft me enorm geholpen bij het verlagen van de schrijfdrempel. Met de opgedane ervaring in de lessen lukt het nu om te gaan zitten en te starten met een verhaal, een column of iets anders.

Een verhaal laten lezen aan een ander is zo mogelijk een nog hogere drempel. Maar in het schrijfatelier hangt zo’n rustige en veilige sfeer, dat dit helemaal niet spannend meer is.

Karin

Tirza zorgt voor een open, veilige schrijfomgeving, waar ruimte is voor ieders inbreng.

De cursus is een mooie mix van verschillende invalshoeken, waardoor je als beginnend schrijver je horizon verbreedt.

Deze ‘schrijfproeverij’ is een mooie opstart voor elke beginnende schrijver. 

Rob

Deze schrijfcursus is een ontzettend leuke, sfeervolle “schrijfproeverij” waar je in korte tijd veel van leert. In deze cursus ontdek je: iedereen is creatief!

Kitty

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!