Schrijfcursus: Creatief schrijven in Utrecht

Ben jij benieuwd of creatief schrijven iets voor je is? Wil jij creatief schrijven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is de cursus ‘Creatief Schrijven’ iets voor jou.
 
Ruim een miljoen Nederlanders schrijven. Dat is bijna 7% van onze hele bevolking. Schrijven is natuurlijk een breed begrip. Zo heb je mensen die dagboeken schrijven, gedichten of songteksten. Mensen die columns schrijven, of blogs. Mensen die verhalen schrijven. Het is niet zo vreemd dat zoveel mensen schrijven. Het is een prettige bezigheid; je kunt je creativiteit er in kwijt, je hebt er weinig voor nodig en in feite kan iedereen het. Maar wat ga je dan precies schrijven? Waar begin je? De cursus ‘Creatief Schrijven’ is een ideaal startpunt om dit te ontdekken.
 

Wat kun je verwachten?

De cursus ‘Creatief Schrijven’ richt zich op creatief schrijven in de breedste zin van het woord. Diverse facetten van het schrijven komen aan bod, waaronder het schrijven van verhalen (proza), met daarbij het opzetten van personages en dialogen, het schrijven van gedichten (poëzie) en het schrijven van non-fictie. Zo kun je verschillende schrijfvormen uitproberen en ontdekken wat je leuk vindt en wat je goed ligt. Juist door de diverse onderdelen van het schrijven te behandelen, merk je hoe je met taal kunt spelen en hoe je fantasie en je herinneringen een belangrijke bron zijn tijdens het schrijfproces. De cursus vormt een kennismaking met schrijven, waarna je op eigen kracht verder kunt of je verder kunt specialiseren binnen een van de specifieke onderdelen.
 

Voor wie is de schrijfcursus ‘Creatief schrijven’?

De cursus ‘Creatief Schrijven’ is zowel voor mensen die nog nooit hebben geschreven maar dit graag willen proberen, als voor mensen die al wel schrijven, maar eens verschillende dingen willen proberen. 

In 6 avonden hebben we in een groep kennisgemaakt met allerlei genres en onderdelen van het schrijven: fictie, dialogen, karakters, plot en gedichten, zelfs columns kwamen langs. Tirza geeft praktische opdrachten waardoor we in 2,5 uur heel veel konden doen. We wisselen uit, luisteren naar elkaars schrijfsels en leren van en met elkaar. Tirza geeft goede aanwijzingen en zet een prettige sfeer neer. Erg mooi om dit zo te doen, de avond vliegt voorbij en het was telkens weer erg inspirerend.

Jan Paul

Details cursus maart 2020

Wanneer: 6 donderdagavonden, namelijk op 12, 19, 26 maart en 2, 9 en 16 april 2020

 
 
Tijd: 19:00 tot ongeveer 21:30 uur

 
 
Waar: Schrijfatelier Zintrige op de Ravellaan 96 in Utrecht

 
 
Kosten: Vroegboekkorting €210 als je boekt vóór 1-2-2020, daarna kost de cursus €240

Kun jij niet op deze data maar heb je wel interesse in deze schrijfcursus? Laat dan vrijblijvend je gegevens achter via dit formulier.

Komende schrijfevents

11 oktober 2019 
Schrijfcafé *ochtendeditie*

15 oktober 2019 
Schrijfcafé *avondeditie*

19 oktober 2019 
Workshop 'Spelen met Woord & Beeld'

Bekijk de volledige agenda

Locatie

De cursus vindt plaats in mijn schrijfatelier aan de Ravellaan 96 in Utrecht. Deze locatie is goed te bereiken met de fiets of met het openbaar vervoer. Verder is er gratis parkeergelegenheid op de parkeerplaats van stadsrestaurant Kantien en in een gedeelte van de wijk.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de schrijfcursus ‘Creatief schrijven’. Hiermee ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Zintrige nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand alle nieuwe schrijfevenementen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!