Schrijfcoaching

Ben jij op zoek naar iemand die jou helpt bij het verwezenlijken van jouw schrijfplannen? Ik help je graag.

Waarom een schrijfcoach?

Of je nou beginnend schrijver bent of (semi-) professioneel schrijft, vaak is het moeilijk om in je eentje de gewenste focus of het gewenste resultaat te behalen. Wellicht ben je te druk of vind je het lastig om jezelf de gewenste schrijfdiscipline op te leggen. Misschien weet je niet zo goed waar je moet beginnen of loop je steeds vast in je eigen verhaal. Een schrijfcoach kan dan een uitkomst zijn, om jou te helpen de juiste stappen te zetten.

Waarop letten bij het kiezen van een schrijfcoach?

Iedere schrijfcoach heeft andere kwaliteiten en specialisaties. Bedenk daarom van te voren wat je precies zoekt in een schrijfcoach. Waar loop je op vast? Wat weerhoudt jou ervan om te schrijven? Tegen welke problemen loop je aan? Zodra je dat weet, kun je op zoek naar een schrijfcoach die bij jou past. Het is namelijk belangrijk dat wat jij zoekt en wat de schrijfcoach te bieden heeft op elkaar aansluit. Natuurlijk kan het zo zijn dat je nog niet zo goed weet wat jou verder kan helpen en uiteraard ga je daar samen met je schrijfcoach naar kijken, maar je weet vast of je iemand zoekt die jou helpt om je aan het schrijven te krijgen, iemand die je helpt met of meedenkt met het creatieve proces, of iemand die vooral langs de zijlijn meekijkt en bijstuurt en puntjes op de i zet.

Zorg er verder voor dat je een goede klik hebt met je schrijfcoach. Een prettige samenwerking is belangrijk en komt jouw schrijfambities alleen maar ten goede.

Wat kun je verwachten?

Mijn kracht ligt er vooral in om jou te motiveren om te schrijven, om te durven. Als schrijfcoach help ik jou om je schrijfblokkades te overwinnen, aan het schrijven te blijven en plezier te (her)ontdekken in het schrijven. Ik daag je graag uit om nieuwe dingen uit te proberen, om jouw sterke punten te ontdekken of je eigen stijl te vinden.

Zie mij vooral als een creatieve schrijfcoach, die jou motiveert om te schrijven en helpt om je teksten of verhalen af te ronden. Tijdens het schrijfproces ben ik jouw sparringspartner, of het nu gaat om de structuur van je verhaal, het uitdiepen van je personages of om de gewenste boodschap van jouw verhaal of tekst naar boven te brengen.

Wat doe ik niet?

Ik richt me vooral op het creatieve schrijfproces. Zoek jij vooral een coach die zich richt op de inhoudelijke aspecten van het schrijven, zoals taaltechnische controle, redigeerwerk of manuscriptbegeleiding, dan adviseer ik je op zoek te gaan naar een schrijfcoach die hier meer bedreven in is.

Locatie

Kom je uit de regio dan kunnen we afspreken in mijn schrijfatelier op de Ravellaan 96 in Utrecht. Indien gewenst is het ook mogelijk om bijvoorbeeld samen te komen in een koffietentje of buiten.

Ook als je buiten de regio woont, of niet zo makkelijk op locatie kunt afspreken kan ik wat voor je betekenen. Schrijfcoaching is namelijk volledig locatie onafhankelijk. Daarom is het ook mogelijk om de coaching telefonisch te doen, of te videobellen met behulp van bijvoorbeeld Whatsapp video, Facetime of Skype.

Ben jij zelf niet in staat om naar mij toe te komen maar heb je bij voorkeur wel persoonlijk contact, dan kunnen we ook overleggen of het mogelijk is dat ik bij jou op locatie kom.

 

Tarieven

Schrijfcoaching kan op heel veel verschillende manieren. Uitgangspunt is altijd wat jij prettig vindt en wat jouw budget toelaat. Misschien heb je behoefte aan wekelijks of maandelijks contact om je werk en vorderingen te bespreken. Wellicht wil je eenmalig een gesprek of wil je dat ik over een langere periode met je mee kijk. Alles kan.

Zo is het mogelijk om mij in te schakelen wanneer je heel graag wilt schrijven, maar niet zo goed weet waarover. Op een vast moment stuur ik je een nieuwe schrijfopdracht toe, waar je de periode daarna aan kunt werken.

Ben je zelf bezig met een eigen schrijfproject, dan kijken we samen naar wat je wilt vertellen, en bepalen we doelen en ondersteun ik je tijdens het process om jouw verhaal, idee of plan op papier te krijgen.  

Losse schrijfcoaching kost 65 euro per uur. Deze prijs is inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor zzp’ers en voor mensen die de coaching op kosten van hun werkgever volgen.

Neem contact op

Heb je interesse in schrijfcoaching en wil je de mogelijkheden bespreken of wil je meer informatie over schrijfcoaching? Neem dan vrijblijvend contact met me op via onderstaand formulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

Schrijfcoach Tirza

Schrijfcoach TirzaAls schrijfcoach motiveer ik jou om te schrijven en help ik je om je teksten of verhalen af te ronden. Tijdens het schrijfproces ben ik jouw sparringspartner, of het nu gaat om de structuur van je verhaal, het uitdiepen van je personages of om de gewenste boodschap van jouw tekst naar boven te brengen.

Gratis kennismakingsgesprek

Overweeg jij een schrijfcoach? Natuurlijk wil je dan graag dat het klikt. Met een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we samen wat jij precies zoekt en of ik jou daarin kan ondersteunen. 

Zintrige nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand alle nieuwe schrijfevenementen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!