Schrijfcoaching – Aan de slag met jouw schrijfambities

Creatieve schrijfcoaching voor iedereen die zin heeft om te schrijven

O

Ben jij een ontwijkende schrijver?

Roep jij al heel lang dat je wil schrijven maar komt het er niet van? Slurpt het leven ongemerkt je tijd en energie op en verschijnt er niks op papier? Laat mij jouw stok achter de deur zijn om je aan het schrijven te krijgen en te houden. Samen onderzoeken we hoe we jouw plannen tot uiting kunnen laten komen. 

Q

Ben je een vastgelopen schrijver?

Ben jij iemand die steeds vol goede moed aan de slag gaat, maar vastloopt in het schrijfproces? Door onzekerheid, omdat je je interesse in je verhaal verliest, of vastloopt met je tekst? Herkenbaar. Laten we samen sparren over je verhaal zodat je weer verder kunt. Samen zorgen we dat jouw verhaal op papier komt. 

U

Ben jij een zoekende schrijver?

Weet jij nog niet zo goed waarover je wilt schrijven en ben je zoekende? Je bent niet de enige. Ik help je te ontdekken hoe jouw creativiteit werkt en waar je inspiratie vandaan haalt. Ik rijk je opdrachten aan en laat jou vooral veel schrijven, zodat jij ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 

Schrijfcoaching op alle niveaus

Schrijven doe je vaak alleen, zodat jij je volledig kunt focussen op je verhaal. Alleen soms heb je behoefte om met iemand te kunnen sparren over je schrijfsels, zodat je weer verder kunt.

Je hoeft geen ervaren schrijver te zijn om een schrijfcoach in te schakelen. Integendeel! Juist door feedback te krijgen en samen met iemand naar je teksten te kijken, groei je als schrijver en worden je teksten steeds beter.

Een stok achter de deur om te blijven schrijven

✓ Werken aan jouw persoonlijke schrijfambities

✓ Ontdekken hoe jouw schrijfproces werkt

✓ Versterk je sterke punten en verbeter je mindere punten

✓ Sparren over je plot, je personages en de structuur van je verhaal

Schrijfcoaching van Zintrige – wat doe ik?

  Creativiteit werkt bij iedereen anders. Als schrijfcoach richt ik mij op het creatieve proces van het schrijven. Ik help je schrijfblokkades te overwinnen, aan het schrijven te blijven en plezier te (her)ontdekken in het schrijven. Ik daag je graag uit om nieuwe dingen uit te proberen, om jouw sterke punten te ontdekken of je eigen stijl te vinden. Tijdens het schrijfproces ben ik jouw sparringspartner. Ik help je om de structuur van je verhaal helder te krijgen, bij het uitdiepen van je personages of om de gewenste boodschap van jouw verhaal of tekst naar boven te brengen. Samen onderzoeken we wat jij zoekt en nodig hebt en hoe ik jou daar zo goed mogelijk bij kan helpen. 

   Wie ben ik?

   Ik ben Tirza. Je weet wel, zoals het boek. Vroeger moest ik mijn naam tien keer herhalen voor iemand het begreep. Door Arnon Grünberg is dat volledig anders. Maar laat me duidelijk zijn, ik ben het origineel 😉

   Sinds 2017 werk ik onder de naam Zintrige als schrijfcoach en schrijfdocent. Als schrijfcoach motiveer ik jou om te schrijven en help ik je om je teksten of verhalen af te ronden. 

   Hoe langer ik dit werk doe, hoe meer mij opvalt hoe bijzonder creativiteit is. Voor iedereen werkt het schrijfproces anders. Waar de een inspiratie uit haalt, slaat de ander van dicht. En andersom.

   Dit creatieve proces fascineert me. Ik hou ervan om te ontrafelen wat voor jou persoonlijk werkt. Om te ontdekken hoe jouw inspiratie en creativiteit het beste tot uiting komen, zodat jij de juiste stappen kunt zetten om jouw schrijfambities waar te maken.

   Hoe werkt schrijfcoaching bij Zintrige?

   Voor iedere schrijver verloopt het coachingsproces anders. Wat je doelen ook zijn, jouw wensen staan tijdens de schrijfcoaching centraal.
   Samen gaan we op zoek naar wat voor jou werkt.

   N

   Gratis kennismakingsgesprek

   Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we wat je precies zoekt en of ik jou daarbij kan helpen. Als jij een goed gevoel hebt over het gesprek, kunnen we van start!

   N

   Starten met schrijfcoaching

   Op basis van jouw wensen maak ik een plan en  werken we aan jouw persoonlijke doelen. Bijvoorbeeld in de vorm van inspiratiesessies, schrijfopdrachten, theorie en/of feedback. 

   N

   Werkwijze

   Samen kijken we hoe we de schrijfcoaching inzetten en hoe vaak. Van een eenmalige sessie, tot een langer traject waarbij ik je ondersteun op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt. Alles is mogelijk.

   N

   Communicatievormen

   Schrijfcoaching kan door middel van fysieke gesprekken, contactmomenten via (video)bellen en/of via de mail. Vaak leidt een combinatie hiervan tot een optimaal resultaat.

   Recensies van andere schrijvers

   Ik kreeg een writers block toen ik bij een communicatiebureau werkte en inspirerende informatieve artikelen onder tijdsdruk en binnen de tijd moest schrijven die doorberekend werd aan de klant. De website van Zintrige sprak me aan en na een kennismaking leerde Tirza me eerst meer inzicht krijgen in mijn eigen schrijfproces. Hoewel ik al langer artikelen schrijf, was ik verrast door de uitkomst. Vervolgens leerde ze een hele effectieve methode om mijn schrijven weer op gang te krijgen en nog belangrijker, om er weer plezier in te krijgen. Tirza kijkt verder dan alleen het schrijfproces. Ik kon goed met haar bespreken onder welke werkomstandigheden ik het beste uit mezelf kan halen. Wat voor mij uiteindelijk een verandering van baan betekende.

   Wendy

   Geen idee hoe ze het doet, maar Tirza kan werkelijk iedereen aanzetten tot schrijven. Ook als je jaren geen pen hebt aangeraakt en/of denkt dat je niks te melden hebt.

   Vika

   Tirza geeft vanaf het eerste moment om jouw schrijfproject en denkt altijd in mogelijkheden. Ze laat je zelf ontdekken wat werkt voor jou en ondersteunt je met liefdevolle reminders.

   S. de Koster

   Tarieven en schrijfpakketten

   De kosten voor een losse sessie schrijfcoaching bedragen 65 euro per uur. Daarnaast bied ik diverse schrijfcoachpakketten aan. De beschikbare tijd is een tegoed die in de vorm van een strippenkaart ingezet kan worden voor schrijfcoaching. Dit kan zijn in de vorm van coachgesprekken in het schrijfatelier van Zintrige of op locatie, voor schrijfcoaching via mail en Whatsapp, voor coachsessies via telefoon en videobellen, of voor de tijd voor het lezen van teksten als je graag uitgebreide feedback ontvangt. 

    

   Tijd voor een nieuw hoofdstuk?

   Ben jij je inspiratie kwijt, heb je ruzie met je verhaal, of heeft je hond je fantasie opgegeten? Dan is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.
   Boek nu een gesprek en we kijken samen wat ik voor jou kan betekenen.

   Ontvang de nieuwsbrief

   Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

   Dank je wel voor je aanmelding!

   Blijf op de hoogte

   Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

   Dank je wel voor je aanmelding!