Naast schrijven hou ik erg van lezen. Natuurlijk lees ik graag een goed boek, maar het komt voor dat daar geen ruimte voor is in mijn hoofd. Dan is het fijn om iets luchtigers te lezen. Een boek dat ik op elk moment, bijvoorbeeld midden in een hoofdstuk of zelfs soms midden in een zin kan wegleggen. Het zijn niet altijd literaire hoogstandjes. Dat hoeft ook niet. Boeken hoeven niet altijd prikkelend en vernieuwend te zijn. 

Toch verlang ik soms naar boeken met meer inhoud. Met betekenis. Vaak naar fictie en dan het liefst iets waar ik door aan het denken wordt gezet. Of waarin ik mezelf herken. Het is niet altijd makkelijk om goede boeken te vinden. In mijn zoektocht naar het volgende boek kan het soms moeilijk zijn om iets te vinden wat me echt aanspreekt.

Gelukkig zijn er initiatieven zoals de Boekenweek, waarin volop schrijvers en boeken onder de aandacht worden gebracht. Als je dan lekker aan het struinen bent is er soms ineens een deurtje, die mij naar een nieuwe hoek van het boekenspectrum brengt. Naar nieuwe schrijvers, andere genres en verborgen pareltjes.  Zo vond ik dit jaar, in aanloop naar de Boekenweek, het boek Confettiregen van schrijver Splinter Chabot. En via zijn boek ontdekte ik weer een heleboel andere boeken die ik graag wil lezen.

Doordat de boekhandels gesloten zijn is de Boekenweek zelf helaas verplaatst naar de zomer, maar dat betekent niet dat we wel de boeken kunnen vieren. Daarom organiseer ik op 12 maart een speciale editie van het schrijfcafé, waarin boeken centraal staan en we ons door hen laten inspireren om zo in onze eigen verhalen te verdwalen. 

Vier je mee?

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!