Het komt niet vaak voor, maar tussen de kussens van de bank heb je zomaar een onbeheerd uurtje vrij gevonden. Eindelijk wat tijd voor jezelf om te schrijven. Je hebt alle afleiding in de vorm van je partner, je kinderen en je mobiele telefoon de kamer uitgewapperd. De cafeïne stroomt als zwart goud door je aderen. Klaar om te vlammen. En wat denk je? Precies. He-le-maal niks…
 
Inspiratie komt vaak niet wanneer jij er voor gaat zitten. Hij ligt op de loer en slaat het liefst toe op momenten waarop het jou niet uitkomt. Net wanneer je onder de douche staat met de shampoo tot aan je wenkbrauwen, of vlak voordat je in slaap valt. ‘Komt later wel,’ denk je dan. Maar het listige van mijnheer inspiratie is dat hij weer wegkruipt als je hem niet direct vangt. Weg is hij dan. Poef! En zo is je idee voor altijd verloren.
 
Om dit te voorkomen helpt het als je altijd iets bij je hebt om ideeën in op te schrijven als ze omhoog borrelen. Dit kan pen en papier zijn, maar aangezien de kans groot is dat jij en je telefoon toch al onafscheidelijk zijn, is dat ook een perfecte optie. Dan heb je de mogelijkheid om een notitie te maken of jezelf te mailen en kun je al je ideeën samenvoegen in één document.
 
En wil je het echt helemaal goed aanpakken, start dan een documentje in de cloud, bijvoorbeeld in Evernote of Google Drive. Dan kun je voortaan vanaf al je apparaten bij je ideeën. Zo zit je nooit meer zonder inspiratie en kun je zodra je een schrijfmoment gevonden hebt direct aan de slag!

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!