De herfst is officieel begonnen! Hoewel ik dol ben op de lente en de zomer brengt ook de herfst fijne dingen met zich mee. Het zorgt er voor dat we weer meer tijd binnen doorbrengen en dat ook ik weer meer tijd besteed aan mijn eigen schrijfprojecten. Fijn weggekropen onder een dekentje op de bank, onder het genot van een bakje thee, met kaarsjes aan en stiekem een schaaltje met pepernoten binnen handbereik.

Althans, dat hoop ik dan maar. Want wat is het soms moeilijk om jezelf aan het schrijven te zetten. Er zijn altijd wel verplichtingen of andere zaken die je aandacht afleiden. Zo stel je het schrijven iets te makkelijk uit, tot het punt dat je eigenlijk nooit schrijft. Oeps.

Een goede tip die eigenlijk zo logisch is dat je het bijna zou vergeten, is dat het helpt om afleiding zoveel mogelijk te elimineren zodat je met volledige aandacht kunt schrijven. Geen telefoontjes, geen bliepjes van berichten die je aandacht vragen, geen mensen die steeds tegen je aan tetteren.

Zo zit ik hier nu zonder afleiding te schrijven aan deze nieuwsbrief. Mijn mailprogramma staat uit, mijn telefoon staat op stil en ligt buiten handbereik en het enige wat ik op dit moment doe is het typen van deze tekst. Ik zit zelfs met oordopjes in, zodat ik de bouwvakkers die voor mijn huis aan het werk zijn niet hoor. Heel charmant, ik weet het. Maar het werkt.

Sterker nog, het werkt super goed! Dit is precies de manier waarop ik de laatste weken probeer te werken. Ik zet alle afleiding uit en begin. En wat denk je? Alleen al door zo’n simpel trucje toe te passen, ben ik ineens enorm op dreef en vind je allemaal nieuwe activiteiten op mijn website. Zo kun je volgende maand in het kader van Halloween spannende verhalen schrijven in mijn atelier, is er een kersverse herfsteditie van het online schrijfcafé én… lanceer ik de schrijfcursus ‘Starten met bloggen’. Een cursus die al zo lang op mijn wensenlijstje staat dat hij er bijna afviel, maar die nu eindelijk – met jullie input – vorm heeft gekregen en staat ingepland.

Kortom, werken en schrijven zonder afleiding is goud. Ik hoop dat deze tip jou ook aan het schrijven kan zetten. Probeer het eens. Plan een moment in je agenda die je vrijhoudt om te schrijven en elimineer alle afleiding. Dan kan het zomaar ineens een vruchtbare herfst worden. 

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!