Schrijven is niet alleen een kwestie van woorden op papier zetten, het is ook een kwestie van durven. Van doen. Veel mensen zijn huiverig voor dat akelig witte canvas als ze willen beginnen met schrijven. Een nieuw wit A4 dat je aanstaart. Een knipperende cursor op je computer die je uitlacht. Het is voor velen een reden om af te haken en andere dingen te gaan doen.
 
Andere mensen die willen schrijven hebben last van hun innerlijke criticus die hen eindeloos toefluistert:
 
‘je kunt helemaal niet goed schrijven, andere mensen kunnen veel beter schrijven dan jij’
 
‘ga eens wat nuttigs doen met je leven. schrijven is een hobby’
 
‘jij denkt dat je kunt schrijven, echt? laat me niet lachen’
 
Wat een narigheid die stemmetjes. Ook ik had daar last van. Ik was bang voor de verwachtingen van anderen, bang dat ik taaltechnisch niet goed genoeg was en ik legde de lat veel te hoog. Ik vond dat als ik schreef, het gelijk een boek moest zijn, dat uitgegeven zou worden, en een verkoopsucces zou zijn. Al die stemmetjes legden me lam. Dus schreef ik niet. Een vals soort veiligheid.
 
Tot ik leerde hoe ik die stemmetjes de mond kon snoeren en schrijfblokkades kon doorbreken. Het is niet heel moeilijk, je moet alleen even weten hoe.
 
Vanuit mijn persoonlijke ervaring heb ik een schrijfworkshop ontwikkeld om jou te helpen om eindelijk aan de slag te gaan. Want ook jij kunt schrijven, daar ben ik van overtuigd. Deze schrijfworkshop ‘Durf te schrijven’ vindt plaats op 5 september en helpt jou je angsten en blokkades te overwinnen. Schrijf je mee?
 

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!