Ben jij iemand die soms met taal worstelt? Geloof me, je bent niet de enige. Veel mensen denken dat je als schrijver automatisch een enorme taalpurist bent. Of erger, dat je een taalpurist moet zijn om te kunnen schrijven. Laat me je vertellen dat dit helemaal niet waar is.

Wist je bijvoorbeeld dat Agatha Christie, een van ‘s werelds meest succesvolle schrijfsters dyslectisch was? En ook de schrijver van het beroemde boek The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald had leer- en taalproblemen. Dit heeft hen er niet van weerhouden om grote auteurs te worden. Vaak zie je zelfs dat mensen die taalproblemen hebben, juist weer sterk ontwikkelde visuele vaardigheden hebben. Iets wat in het schrijven net zo goed van pas komt.
 
Dus of je nou alle d’tjes en t’tjes en alle punten en komma’s goed hebt staan of niet, dat zegt niks over jou kwaliteiten als schrijver. Natuurlijk vinden de meeste mensen het prettiger lezen als een tekst foutloos is. Dus ga je iets officieel publiceren laat dan je verhaal corrigeren, bijvoorbeeld door een redacteur. Er zijn in ieder geval mogelijkheden genoeg. Laat jouw eventuele taalproblemen jou en je schrijfambities niet uit het veld slaan.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!