Ken je dat? Dat gevoel dat je ontzettend zin hebt om een dagje ziek te zijn, maar zonder daadwerkelijk ziek te zijn? Even helemaal niks hoeven en je compleet overgeven aan de wens om te niksen en tijd voor jezelf te hebben.

Ik heb mezelf net zo’n dagje cadeau gedaan. Noem het een vervroegd kerstcadeau. Het is de eerste dag dat er dit seizoen sneeuw op de straten ligt. Alle kerstlichtjes zijn aan en zelfs mijn kersverse kerstboom staat vanuit de hoek van de kamer naar mij te knipogen. En ik? Ik lig met een dekentje en een kruik op de bank, met mijn laptop, mijn boek, mijn favoriete tijdschrift, mijn dagboek, een grote kop thee, koekjes en chocolade allemaal binnen handbereik. Beter nog, ik schrijf. Er ontstond zelfs zomaar een idee voor een blog, en ik schrijf hem. Wat heerlijk. Ik geloof dat ik vandaag de dag wel doorkom.

Zo’n dagje zouden we onszelf wat vaker moeten gunnen. Ik vind het alvast een goed voornemen voor het nieuwe jaar.

Heb jij al goede voornemens voor het nieuwe jaar? Ik hoor ze graag 🙂

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!