Schrijfstudio Zintrige

Verandering is voor veel mensen lastig. Het is vaak eng om bepaalde keuzes te maken en stappen te zetten. Je weet niet wat er komt, je kunt niet overzien wat er gaat gebeuren. En toch lonkt er iets. Een idee of een plan heeft zich in je hoofd genesteld en laat je niet meer met rust.

Herkenbaar? Geloof me, je bent niet de enige die hiermee worstelt. Op een of andere manier is het moeilijk om in het diepe te springen en ervoor te gaan. Terwijl ik dit schrijf weet ik dat meerdere van jullie met zo’n keuze worstelen. Misschien heb je de wens om je baan op te zeggen, om te gaan reizen, om voor jezelf te beginnen, om een relatie aan te gaan, of juist te beëindigen. Stuk voor stuk beslissingen die ons hele leven op zijn kop kan zetten. Althans, daar zijn we bang voor. Bang dat we de controle verliezen. Bang dat we datgene, waarvan het voelt alsof we er vat op hebben, doelbewust opgeven.

En toch is het soms nodig. Het klinkt cliché, maar het is echt zo. Soms moet je de stap durven zetten. Je leeft maar een keer. Bovendien zien we in gedachte vaak veel meer beren op de weg dan er daadwerkelijk zijn. We houden rekening met alle rampscenario’s en vergeten dat het ook gewoon goed uit kan pakken. Soms is het zelfs beter om onderuit te gaan, dan ergens aan vasthouden en later denken ‘had ik maar…’.

Nou wil ik niet zeggen dat ik zo’n held ben. Ook ik ben iemand die het moeilijk vind om keuzes te maken. Zet mij voor een schap in de supermarkt en ik kan soms al eindeloos twijfelen over wat ik zal kopen. Dodelijk vermoeiend. Toch probeer ik dat te overwinnen. Soms met succes!

Een nieuwe stap

Zo stond ik een jaar geleden stuiterend van de adrenaline bij de Kamer van Koophandel om te starten met Zintrige. Een stap waarvan ik nog geen seconde spijt heb gehad. En nu heb ik opnieuw een toffe stap gezet. Vanaf 1 oktober ben ik in het bezit van een eigen schrijfstudio! Al vanaf mijn eerste schrijfevenement in januari 2017 leek het me fantastisch om een eigen ruimte te hebben. Het leek alleen totaal onhaalbaar. En nu zit ik hier, te werken vanaf mijn eigen locatie. Supergaaf!

Ben ik nu dan helemaal niet bang meer? Hmm, was dat maar waar… Het is nog steeds spannend. Maar ik heb de stap gezet. Opnieuw een stapje in de goede richting. Opnieuw een stapje richting mijn eigen droom. En natuurlijk kan het tegenvallen. Het kan mislukken, of er kan iets beters voorbij komen, of iets goedkopers. Maar voor nu is dit precies wat ik wil en probeer ik er een hele toffe ruimte van te maken voor de komende schrijfactiviteiten.

Nieuw adres Zintrige

Vanaf heden zullen alle schrijfworkshops, cursussen en schrijfcafé’s plaatsvinden op het volgende adres:

Zintrige
Ravellaan 96
3533 JR
Utrecht

Kom schrijven

Kom jij mijn nieuwe ruimte bekijken? Je bent van harte welkom tijdens een van de komende schrijfevenementen.

Vrijdagochtend 13 oktober – Schrijfcafé

Dinsdagavond 17 oktober – Schrijfcafé *avondeditie*

Woensdagavond 18 oktober – Schrijfworkshop ‘Personages maken’

Woensdagavond 1 november – Start schrijfcursus ‘Schrijf je blij’

Jij bent aan zet

Verandering is minder eng dan het lijkt. Vergeet niet dat jij de auteur bent van je eigen leven. Probeer de Pippi Langkous in jezelf te vinden en wat meer te denken volgens haar instelling:

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

Jij kunt het ook. Je hoeft alleen maar dat eerste stapje te zetten.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang maandelijks alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand alle schrijfevenementen in je mailbox.

Dank je wel voor je aanmelding!