Bij elk schrijfevenement is het weer afwachten wat voor verhalen er naar boven zullen komen bij de deelnemers. Elke keer opnieuw ben ik verrast hoe mensen in zo’n korte tijd een mooi verhaal kunnen neerzetten. Het een persoonlijk, het ander absurd. Soms met een lach en soms met een traan. Of het nou mensen zijn die voor het eerst schrijven of niet, het blijft magisch wat fantasie soms naar boven brengt. Om te laten zien wat voor verhalen er zoal ontstaan vind je vanaf nu verhalen van deelnemers terug op deze website.

Schrijfopdracht

Na een hectisch begin van je reis strijk je neer op het strand van het eiland. Je kijkt rond, nipt van een drankje en geniet van het mooie weer. Als het te warm wordt besluit je te gaan zwemmen. Eenmaal in het water wordt je aandacht getrokken door iets wat zich onderwater afspeelt. Schrijf een kort verhaal over wat je ziet.

Het verhaal: Onderwater kroning

Auteur: Loes ten Berge

Op het strand lig ik samen met Benno uit te rusten van ons grot avontuur. Na een dutje word ik zwetend wakker. Het is inmiddels erg warm geworden. Benno slaapt nog lekker door. Ik besluit een duik in het water te nemen. Het water is prachtig helder en er liggen mooie schelpen op de bodem. De zee is zeer rustig in vergelijking met gisteren toen ik aanspoelde.

Genietend lig ik op mijn rug te dobberen. Mijn oren half in het water. Totdat ik schrik van een dof geluid. Alsof er op djembés wordt getrommeld. De zee gaat meer golven en ik begin rondjes te draaien. Ik probeer naar het strand te zwemmen maar de stroming is te sterk. Ik word duizelig en ineens word ik naar beneden gezogen, zo de zeebodem in. Wat gebeurt er? Is dit het einde voor mij? Waarom?

Dan ineens is het rustig en beland ik op een stoel, midden in een kring met krabben om mij heen. Ze slaan op djembés en zingen vrolijke liedjes. Het is één groot feest. Ik kijk mijn ogen uit en tot mijn verbazing kan ik hier gewoon adem halen. Ik schrik als ik ineens iets zwaars voel vallen op mijn hoofd. Het is Benno! Mijn redder in nood. Maar dit keer wil ik nog niet weg, want wat hier gebeurt wil ik meemaken. De muziek stopt. Ik word aangesproken door de grootste krab met een kroon op zijn hoofd. Hij legt mij uit dat ze er niet uit kwamen wie zijn opvolger moest worden. Zo hebben ze afgesproken dat de eerste persoon, dier of object dat in het water zou liggen de koning of koningin zou gaan worden. Dus bij deze. Om mij heen hoor ik een groot gejuich en geklepper van de krabben als ik de kroon op mijn hoofd gezet krijg. Ik word gedragen in de stoel en zo lopen we de hele zeebodem af.

Zintrige nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand alle nieuwe schrijfevenementen in je mailbox.

You have Successfully Subscribed!